Kulturne manifestacije i događajiVijesti

U Prozoru održan Božićni sajam

Posted

U Prozoru je i ove godine održana tradicionalna manifestacija  „Advent u Rami“ koja je započela 1.prosinca 2018. paljenjem prve adventske svijeće na gradskom kružnom toku. Program manifestacije  nastavljen je 16.prosinca na materice kada je otvoren i Božićni sajam na Trgu dr. Josipa Stadlera u Prozoru. Posjetitelji sajma su mogli kušati kuhano vino, rakiju, keške,palačinke i druge pripravke. Također su mogli nabaviti zanimljive ukrase i nakit uz slastice koje su pripremili OPG Jurić, učenici Srednje škole Prozor, Martina Mišura, Ljube Sabljo, zanimljive šalice s ramskim motivima koje su izradili Dedići, osobite ukrase učenika OŠ Marka Marulića Prozor. Prisutnu djecu razveselio je i dolazak svetoga Nikole koji je podjelio slatkiše, a u popodnevnim satima je održana i predstava za djecu „Psići u ophodnji“.

Posjetitelji su se mogli slikati i u božićnoj kočiji koja je bila postavljena pored sajamskih kućica.

Posljednje adventske nedjelje 23.prosinca, nakon nedjeljne svete mise održan je koncert mladih glazbenih nada Rame na kojem su nastupili: Katarina Zadro, Ružica Zadrić, braća blizanci Miro i Mato Zadro, Laura Biloš, Mihaela Mišura i Nevenka Tokić.

U 18 sati je održan i Božićni koncert ramskih župa pod nazivom „ Pjesmom dočekajmo malenog Isusa“ u Domu kulture u Prozoru.

U 20 sati je održan koncert benda Mjesečina, koji je označio i završetak manifestacije „Advent u Rami“ i zatvaranje Božićnog sajma na Trgu dr. Josipa Stadlera.